♡assalamualaikum

currently updating First.

Monday, August 9, 2010

satu penerangan

Assalamualaikum dan selamat petang :)

aku tak boleh menggambarkan kesibukan aku sebab kalau tengok secara fizikalnya, aku masih ada masa untuk menyanyi-nyanyi dan tengok youtube sambil makan rocky.

tapi secara mentalnya, memang dah tak nampak ruang untuk sambung cerita. dah tak nampak eksiden Jaja jumpa Ad, atau Haq pergi taman bunga, atau Vid pergi kahwin dengan anak jiran sebelah.

sebab, aku sekarang berada di tahun akhir pengajian. psm (projek sarjana muda) nak kena fikir, nak kena buat reading, nak kena rujuk supervisor, dan fikir lebih dalam supaya kajian aku tak stuck di tengah-tengah dan tak ketemu jalan pulang (tak siap la tu maknanya). selain psm, subjek lain juga dah berebut-rebut memberi assignment. ye aku tau dulu aku ada tugasan juga tapi boleh lagi menaip cerita.

nak balik rumah (plan nak buka puasa kononnya) jugak dah tak nampak bayang.macam tak boleh nak balik je.

untuk minggu ni saja kena submit tajuk psm yang bapak susah gila aku nak memikir, dan minggu depan hantar site proposal. dalam masa yang sama ada juga video dokumentari nak kena edit, assingment law, pergi keluar site lagi dan buat report lagi, dan sebelum cuti raya ada mid-term test.

nampak poyo dan exaggerate kah?

tak, ini semua benar belaka dan selama ini aku tak hingin pun nak cerita tapi memandangkan blog dah tidak aktif (sampai sebulan kosong) dan semuanya macam rindu dendam kesumat dengan watak2 khayalan yang semuanya indah-indah belaka itu, maka aku di sini membuat penjelasan.

aku tak buat AVH jadi manuskrip, jadi jangan risau tentu ada endingnya di blog ini, insyaAllah. cuma masanya tu lah yang taktau bila. agak-agak aku dah senang hati sikit dengan research psm aku, mungkin boleh ketepikan satu bahagian otak untuk novel.

mungkin kadang-kadang ada cerita pendek kalau aku dah gian sangat nak menaip. tapi sebab prof dah bercakap panjang lebar dan kritik apa yang aku propose, mungkin cerita pendek juga dah tak nampak bayang. oh apakah nasib :(

tapi buat masa sekarang, tdur masih cukup, makan masih banyak. kiranya fizikal masih sihat walafiat cuma mental sedikit berselirat. tengok la sikit hari lagi, mesti aku dah tertonggeng lintang pukang punya.

amacam? padat dan berinformasi tak penerangan aku?

harap semua dapat menerima dengan tenang. kalau bosan tunggu, tak payah tunggu lah kan. luangkan masa anda dengan membaca bahan lain yang tidak perlu ditunggu. nanti-nanti kalau ada sambungan, bacalah semula jika anda masih minat.

aku tak tutup blog dah, jadi jangan letak 'bodoh' kat chatbox aku. juga jangan letak 'penulis tidak menghargai pembaca' di shoutmix blog orang lain.

ini tempat leisure aku. tempat lepak aku. walau takde apa-apa, aku masih buka. jadi kalau ada comment, aku memang approve cepat-cepat.

baiklah, itu sahaja.
terima kasih.
kerjasama anda amat dihargai.
betul ni, serius, aku hargai semuanya.
apalah nak kata aku tak menghargai.. alahai awak ni, janganlah sensitif sangat :)

Assalamualaikum. semoga Allah memberkati kita semua.

47 comments:

Pitak said...

takpe kanda.
aku sokong tak kire di mana kau berada :)
aku akan terus setia menanti.

cucuratap said...

tengkiu. aku pun rela dinanti. haha

fyeee said...

study life menakutkan duhh . hadui cmne lah nk cope dgn form 4 neyy .
cucuratap : Gudluck !

mira said...

betul tu...yang utama.. beri keutamaan. kami PEMINAT SETIA sentiasa menyokong CIk CucUr. Mana2 yg x "faham persekitaran" abaikan. masa depan lebih penting.

keSENGALan teserlah.. said...

haha...
aku tunggu kau kanda oi..
walau sepuluh tahun lamanya..
by that time sure kau dah kawen kan.kan..?
HAHA..

lps aku hbs spm la kau smbung blk.haha
*sure ramai nk baling batu kat aku nie..

cucuratap said...

thx :)

Miss Kira said...

stdy elok2 sis...
take ur time..
XD

Anonymous said...

Hanya mereka yg melalui akan memahami kesibukan hidup seorg pelajar...Apa pun smg cucuratap terus sukses dlm segala hal..;)

srikandi said...

ala biasalah tu menunggu..
aku tak kesah pun tunggu ko cik cucur..
w/pun penantian itu satu penyiksaan..kehkeh..
orait..buat psm ko leklok.

fyeee said...

mai mai follow aku weh :) *haha serious tak malu betul aku nie*

zarith said...

study penting lg..
blog no lain...
lg pn dah last year...
kena concentrate yg tahap bapak giler2 ar..
good luck!
all d best cucur cantek!
hang boleh buat... InsyaAllah.
=)

aisyah said...

all da best cik cucur!!
i'll wait for the nexxx n3s dgn penoh kesabaran...hihi
pe2 pon jgn tutup blog ni lg...
ske bce sumer cte kt cni even da tak tau bape kali tah dok ulang bidadara....hahahahahaha

Unknown said...

its ok, cucur...
do the best for ur study first!
=)
we'll wait

hestyrezyuda said...

hurm.. ada juga ke yg kata macam tu?? sabar je la dik.. mulut manusia bagai mulut tempayan... tak boleh di tutup.. biar apa mereka kata.. asal kita tahu niat kita yg sebenar bkn nak menganiaya orang..

lagi satu.. tumpukan lah pada yg lebih utama... sekarang cucur atap pun dah ada fb kan? so, kalau tk sempat nak menulis cerpen atau manuskrip.. boleh beramah mesra kat fb kan...

so.. kita masih lagi berhubung secara tak langsung =)

Anonymous said...

lantak la org nk ckp pe..
yg pntg study come first..
tu utk ms dpn ko..
tggjwb ko yg lbh utama..
ni tmpt leisure aku gak..
so jgn ade org yg wat tuan tanah tutup warung lg..
khususan ila zatie..
g blaja r budak kecik..
spm da dekat..hahahah~ :p

-che na-

Anonymous said...

terbaik la komen bodoh dengan tak menghargai peminat tu.

ei kalau aku tahu mak tenyeh2 dia tau!hahahaha.menggelabah

kau ni mcm tau je aku baru beli rocky.jom makan~

jangan nak ngade-ngade tanak balik bulan puasa ni.kata nak date dgn aku..wuuuu
mami

nontampaltampal said...

all d best studi.. jgn risau,, kami paham.. especially yg tgh belajar n d tahun akhir.. memang bz.. keep up d gud works cik cucur :D

Anonymous said...

ak fhm dgn projek psm tue...memg pcah otak!!!!!! (sb ak pn kne bt) hehehe..
nway,,,gdluck!!!

Anonymous said...

x pe cik cucur...yg patut dulu di dulukan...
akak setia menanti....
p/s : tapi jgn la lama sgt ye...he he he..

faathah said...

its ok cucur.
study kn ur priority.
chayoo.. i will wait as long as i ca
wish u all da best.
Allah bless u dear

Anonymous said...

cik cucur samelah kite..
tgh brgelumang nk wat projek thn akhir ni...
mmg parah...mndi x bsah tdur x lena trpikir projek je.....haish..
nway gud luck!!!

aqilah said...

akak salutelah kat cucur............otak mmg bapakkkkkkk best!!!!!!! fokus to ur psm, ur assignment.....but jgn lupa top-up, up-up blog ni!!!!! yg penting, akak follow...................semoga otak cucur sihat......bila sihat.....ada cerita untuk akak baca...............

umi kalsom said...

cik cucur, best of luck. :)

skyahaya said...

its ok..benda ni kdg2 dtg dgn sniri..tak leh paksa...ok..we`ll wait for you.and of course we support you..yeah..good luck for psm..do your best!

p/s: zmn psm sy sudah berlalu~

Unknown said...

uh! terharu n terkedu bace penerangan cik cucur..huhuhu..xpela cik cucur..take ur time..walopon dh membuak gile rndu-dendam-asmara ni kt sume2 watak 2..tp x pela..tlh..msh dan akn terus bersabo tggu karya cik cucur..huhuhu..gud luck wif ur study...jgn stres2..:)

em..ada ke yg kate cik cucur bodoh n x hargai pembaca? ces! sape la 2 eh? die yg budus n x reti phm org 2.mcm la cik cucur xde life sndiri plak! haish! kn tbe2 emo ni..cian cik cucur..sabo ye..yg penting..sy ske cik cucur..lalalala..:)

anna cumil said...

uwaaaa....bz sgt eh???xpe r,nnt aku bace sume cite2 ko byk2 kl smpai lobam,jnji nnt ko update ek ape yg ptut...windu sgt kt citer2 ko...sehr,27x aku on page ko cik cucur...xpe2,keep it up k,usaha tgga kjayaan,aku doa'n ko tenang,sht,n igt P'cipta kite,InsyaAllah sume ok...Amin...chayok!!!eeehhhhhhhh rse cm nk mkn cucur plak,lapaaaaaa..........

anna cumil said...

uwwwaaaaa!!!!!!!bz sgt eh????ciannye die...xpe2,ngn adenye cite2 ko yg besh sgla bagai tu,aku ngn relanye mnunggu ko even seribu taun lg...pedulik'n kate org yg senget otak ckp mcm2 tu(klu aku dpt,aku terap2 pastu bakar dlm oven aku,tadaaaa siap d mkn begitu saje)hahaha....pape pun,gud luck 4 ur future,igt Allah,aku doa'n ko sentiase tenang,sht n ckup mkn...hehe(kudus doa aku tu tau)....Amin!!!pesal tekak aku cm nk mkn cucur je nih!ishhhh

yas_syr said...

all da best n gud luck dear... final yr s a torment enaf surviving w/out adding 2 oth.
pedulikn jer those x phm ur priorities n responsibilities... tc n enjoy life as being final yr stud

Anonymous said...

salam cik cucur..selama nih sy nih silent reader jek..tp kali nih nk tmpg bg komen..taper paham sgt student life cm ne..take your time..good luck with your study..

saya ttp jd pengunjung tetap blog nih..cume satu jek saya minta..jgn la dikunci lg blog nih.. sungguh terseksa..huhuhu..sbb? saya suka mengulang baca..kalu tader entry tak pe..leh bc balik yg lama2..tq...

azie.me said...

salam...xpe...paham keje2 2 mmg byk...satu-satu...kitorg tgg...selamt berpose!!!!

Tfaaaaaa said...

ku rela menanti walau seribu tahun lamanya*ni baru betul exxagerate*hahah..

all the best! ;)

lela said...

salam cik cucur......
ko selesaikan dulu keje2 yang utama tu.....
yg blog ni kemudian2 pun boleh....
n kalu dah tension tahap nak muntah hijau ngan study nanti
ko taip je apa2 yg patut kat sini....... ramai yg setia nak melayan hehehe....
part enovel tu... pelan2 kayuh.......
yang penting citer jangan stop sudah......

••♥shidaradzali♥•• said...

gud luck cik cucur peduli kan ape org nk kate masa depan kita, kita yg tentukn bukan mereka dan mereka tp KITA so kne la ikut acuan kita :D

waniey said...

xpe cik cucur, settle yg mne pnting dulu..
cite blh tunggu..
don't worry sye setia menanti..hehe..
chaiyo2 4 thun akhir k..

dhamirah sakinah said...

sy cuma gelak dan ketawa.
haha. kak cucur yg comel..
bersungguh mberi explanation.
hehe..
smoga berjaya in ur psm:D

nursya said...

ala cik cucur...
take ur time...
biasa ar student2 nie...
tension tau...
jgn amik kesah sgt aper org nk kata...
sy yakin suma peminat cik cucur nie musti nk yg terbaik utk cik cucur...
so gudluck 4 ur psm and ur study...
relax n take ur time..

go go fighting...

Anonymous said...

ade orang tulis bodoh dekat shoutbox?
intolerable!

bace nak free,
writer dimaki.

banyak cantik. btw, gluck!

kurriyatul ikhtiari said...

hehe..cik cucur mesti study kat UTM nih, sbb kalo ipta lain mostly panggil FYP - final year project..kan kan

cucuratap said...

HAHA ye eh?

Anonymous said...

good luck ain..
may ALLAH bless :)
jgn tension2..blm masanya
lagi..hahaha

-ieja-

Anonymous said...

xpe tgu pnya..tke time k.. hehe

blue_sapphire said...

I'll miss ADHA yang comel itu~ ;p
Neway, good luck..=)

Anonymous said...

cucur jgn nanges k..
kemanapun awk pergi kebulan kematahari..
sy tetap setia menanti awk..
aicecehhhhh.. :)

dudu dee gmt said...

ha3...sronok baca penerangan anda..ape pun..nama pun tempat lepak dtg masa free lorr..he3. bak kata kawan aku kan..asal cite tu x bergayut tanpa penamat suda.. go go go..idup dahulu kan tp tempat lepak kita x tinggal kan..he3

honeyaan said...

best........
honeyaan.blogspot.com

iena said...

salam cik cucur...harap cik cucur sabar menghadapi komen2 negatif dari pembaca...jgn disimpan dlm hati...biasala...manusia biasa mana pernah cukup dan berpuashati dengan apa yang ada...fokus kepada apa yang lebih penting...pelajaran mesti diutamakan...kami peminat setia menunggu...

NJ said...

takpe...dulukan yang penting even AVH ni pon pnting tp study awk lagi pntgkan...
saya akan sabar menanti...sebab cite awak sumenye BEST!!!!!

Post a Comment

 
Blog Template by Delicious Design Studio