♡assalamualaikum

currently updating First.

Monday, August 9, 2010

satu penerangan

Assalamualaikum dan selamat petang :)

aku tak boleh menggambarkan kesibukan aku sebab kalau tengok secara fizikalnya, aku masih ada masa untuk menyanyi-nyanyi dan tengok youtube sambil makan rocky.

tapi secara mentalnya, memang dah tak nampak ruang untuk sambung cerita. dah tak nampak eksiden Jaja jumpa Ad, atau Haq pergi taman bunga, atau Vid pergi kahwin dengan anak jiran sebelah.

sebab, aku sekarang berada di tahun akhir pengajian. psm (projek sarjana muda) nak kena fikir, nak kena buat reading, nak kena rujuk supervisor, dan fikir lebih dalam supaya kajian aku tak stuck di tengah-tengah dan tak ketemu jalan pulang (tak siap la tu maknanya). selain psm, subjek lain juga dah berebut-rebut memberi assignment. ye aku tau dulu aku ada tugasan juga tapi boleh lagi menaip cerita.

nak balik rumah (plan nak buka puasa kononnya) jugak dah tak nampak bayang.macam tak boleh nak balik je.

untuk minggu ni saja kena submit tajuk psm yang bapak susah gila aku nak memikir, dan minggu depan hantar site proposal. dalam masa yang sama ada juga video dokumentari nak kena edit, assingment law, pergi keluar site lagi dan buat report lagi, dan sebelum cuti raya ada mid-term test.

nampak poyo dan exaggerate kah?

tak, ini semua benar belaka dan selama ini aku tak hingin pun nak cerita tapi memandangkan blog dah tidak aktif (sampai sebulan kosong) dan semuanya macam rindu dendam kesumat dengan watak2 khayalan yang semuanya indah-indah belaka itu, maka aku di sini membuat penjelasan.

aku tak buat AVH jadi manuskrip, jadi jangan risau tentu ada endingnya di blog ini, insyaAllah. cuma masanya tu lah yang taktau bila. agak-agak aku dah senang hati sikit dengan research psm aku, mungkin boleh ketepikan satu bahagian otak untuk novel.

mungkin kadang-kadang ada cerita pendek kalau aku dah gian sangat nak menaip. tapi sebab prof dah bercakap panjang lebar dan kritik apa yang aku propose, mungkin cerita pendek juga dah tak nampak bayang. oh apakah nasib :(

tapi buat masa sekarang, tdur masih cukup, makan masih banyak. kiranya fizikal masih sihat walafiat cuma mental sedikit berselirat. tengok la sikit hari lagi, mesti aku dah tertonggeng lintang pukang punya.

amacam? padat dan berinformasi tak penerangan aku?

harap semua dapat menerima dengan tenang. kalau bosan tunggu, tak payah tunggu lah kan. luangkan masa anda dengan membaca bahan lain yang tidak perlu ditunggu. nanti-nanti kalau ada sambungan, bacalah semula jika anda masih minat.

aku tak tutup blog dah, jadi jangan letak 'bodoh' kat chatbox aku. juga jangan letak 'penulis tidak menghargai pembaca' di shoutmix blog orang lain.

ini tempat leisure aku. tempat lepak aku. walau takde apa-apa, aku masih buka. jadi kalau ada comment, aku memang approve cepat-cepat.

baiklah, itu sahaja.
terima kasih.
kerjasama anda amat dihargai.
betul ni, serius, aku hargai semuanya.
apalah nak kata aku tak menghargai.. alahai awak ni, janganlah sensitif sangat :)

Assalamualaikum. semoga Allah memberkati kita semua.

Monday, August 2, 2010

entry ikhlas

Surat akOo untuk semua peminat karya cucuratap
Kehadapan semua,
Cadangan nak bukak fan page ni bukan la baru. Lama dah sebenarnya tapi malang lah sebab cik cucur ni macam yang korang semua sedia maklum, agak kurang rajin (cakapjela aku malas pffh) dan banyak bergantung kepada mood dia yang sekejap ok sekejap tak macam pintu lif flat kastam tu. Lagi pun, takkan lah dia yang terhegeh-hegeh nak promo diri sendiri siap bukak fan page semua kan?
Maka aku selaku orang yang tak segan silu melantik diri sendiri jadi orang kanan kiri atas bawah depan belakang cik cucur ni pun bukak la satu page kat facebook (yang aku yakin 150% semua peminat cucur ada akaun fb) supaya kita semu dapat saling mengenali, berkongsi pendapat, bergurau senda dan jadi lagi rapat. (eleh bergurau senda konon sebenarnya kau nak carik geng yang boleh bergossip pasal novel kan? ceh)
Tapi macam biasalah, cik cucur ni memang berjaga betul dengan identiti dia so harapnya jangan lah ada yang mempertikaikan kenapa fanpage ni wujud tanpa cik cucur sendiri ada akaun fb dia. Aku pun dah lama tak jumpa dia. Mungkin lubang hidung dia dah bertambah dari dua jadi tiga sebab tu dia makin dasat menyorokkan diri.(rindu cakap rindu weh. cakap pintal2) Tapi takpe, insyaAllah aku akan paksa dia buat akaun fb asap. Apa-apa pun, aku harap page ni jadi medan kita semua untuk gandakan sokongan kepada cik cucur untuk terus menulis. Aku faham kalau ada yang tak suka dan rasa macam takde guna pun page ni, I’m sorry.
To end, sila la search ‘cucuratap’ di fb search box anda dan say something untuk naikkan semangat cik cucur untuk terus menulis. (gaya kau mcm aku dah nak bersara) Anda juga dialu-alukan untuk bukak topic perbincangan yang dirasakan menarik. Sokongan korang memang dihargai.
Terima kasih.

Yang suka menyibuk,
akOo




aku tukang upload (setelah diugut dan dipancing oleh akOo)- cucuratap.
 
Blog Template by Delicious Design Studio