♡assalamualaikum

currently updating First.

Wednesday, January 14, 2009

bidadara =17=

“Uncle Long tau, kelmarin lawak gila keluar dengan Iz.. dia tu memang kelakar.. macam budak-budak pun ada.. tak matang langsung..haha” Nisrin galak bercerita. Gelak dari tadi tak reda-reda.

“iye? Pergi mana je semalam?”

“pergi dinner dekat situ-situ jugak. Sepanjang sejam lebih duduk dengan dia, memang geeeeelak jek. Bengong tau dia tuh.. tak betul. Haha.”

“oh.. cerita pasal apa?”

“macam-macam. Ada sekali tu, dia boleh melayan orang kedai tu. Melampau gila! Bantai cakap Kelantan kat situ. Kalau pelan takpe, ni galak gila. Macam jumpa orang kampung dia pulak!” Nisrin gelak lagi.

“oh.. dia orang Kelantan ek?”

“aah.. Nisrin pun baru tau. Dia cakap ape tau? Dia kata.. ‘mu ni oghe kelate ko? Uuh.. satu kapa la kito. Mu dok mano?’ Ya Allah.. dengan orang duduk meja sebelah pun gelak sekali.”

“iye ke? Lagi? Dia kata ape?”

“hmm, orang tu pun apa lagi, layan la! ‘aku dok Tumpak. Banda hok kecik jo. Mu dok mano? Kota Baghu ko? Paka molek ni oghe banda besa.. ko, mu ni dok KL?’ adoi laa.. sakit perut! Pelayan tu pun boleh tarik kerusi duduk meja kitorang. Haha.”

“oh.. lepas tu Iz jawab apa pulak?”

“dia jawab.. ‘aku meme dok sini. Ado la kelik Klate.. tapi takdok la sokmo..’.. hahaha.. Nisrin pun dah boleh cakap Kelantan tau.. pastu kan Uncle Long, dia boleh ajak balik kampung! Dia kata, ‘mu nok kelik nati ajok la..’ uhh.. pelayan tu pun sengih lebar jawab, ‘bereh..’..haha”

“iye? Pelayan tu tak kena marah ke?”

“haha.. maunya tak kena! Bos dia yang tengah duduk elok kat kaunter tu berdehem entah dekat 10 kali kot! Dah 15 minit,tak ambik-ambik order lagi. Betul la carik penyakit. Iz pun satu, kuat usik orang! Kesian pelayan tu..”

“haha. Seronok gila la ni?”

“hmm.. seronok takyah cakap laa..” sengih lagi. “pastu kan Uncle Long, dia boleh order ikan siakap yang besar gila tu. Padahal makan dua orang jek! Pastu paksa-paksa Nisrin habiskan.. macam budak-budak!”

“iye?”

“aah.. dahtu, lepas habis makan, boleh dia takmo bangun. Buat malu jer.. dia kata, orang tak halau pon.. buat apa nak bangun! Haha.. gila kan dia?”

“hmm.. aah..”

“lain kali, kalau dia ajak keluar lagi, kena ajak orang lain teman.. kalau tak, teruk Nisrin kena sakat dengan dia..”

“oh.. dia nak ajak keluar selalu ke?”

“entah.. tapi dia kata lain kali nak ajak Nisrin makan lagi. Dia kata best sakat Nisrin. Eeh.. teruk!”

“heh. Ok lah tu.. dapat makan free..”

“ye la tu. Pastu naik lunyai kena sakat! Ada ke dia boleh buat lawak kunci kereta hilang? Nisrin punyalah semangat patah balik dekat meja restoran tu, carik sampai kat lantai.. lepas tu elok je dia cakap, ek eh! Dalam poket seluar! Tak patut betul!”

“haha. Kesian dia kena buli..”

“haha. Tu lah.. hmm.. Uncle Long tak penat ke? Taknak berehat dekat rumah?”

“ayat menghalau ke nih..”

“haha. Manede la.. kan tadi kata baru lepas lawat site, ni dah nak pukul enam.. tak penat ke?”

“penat la jugak..”

“habis tu? Kenapa taknak balik terus.. kang nanti pengsan tak cukup rehat.”

“ehh.. kita tough, bukan macam dia.. orang langgar kaki sikit dah pengsan atas tar.”

“haha. Uncle Long teruk arr!!”

“anyway, lupa nak tanya, hari tu accident dekat mana?”

“oh.. dekat jalan nak masuk Tasik Titiwangsa. Memang motor laju dekat situ.. salah Nisrin..”

“Tasik Titiwangsa?????????? Hari apa?”

“ahad rasanya.”

“ahad?????????? Kejap, Nisrin pergi hospital dengan ambulance ke Iz hantar?”

“ambulance.. kenapa?”

Luth tersenyap. Ohhhhhhhhhh my!!!!!!!!!!!!! Nisrin ke yang accident depan mata aku hari tu??

“kenapa Uncle Long?”

“erm.. rasanya, at that time saya ada dekat sana jugak..”

Nisrin tiba-tiba tersentak. Ya.. dia teringat kes hari itu. kes yang menyebabkan dia bukak langkah 50km/j. sayu tiba-tiba.

“kenapa tersenyap ni?”

“takde apa.”

“cakap lah..”

“takde apalah. Tak penting.”

“ada yang tak kena ni.. nak cerita pasal Iz lagi ke?”

Geleng.muka hala bawah.

“dah tu? Boleh pulak tiba-tiba.. tadi elok je gelak-gelak..”

“erm.. nak tanya sikit? Tapi Uncle Long janji, janji jangan marah.”

“tak. Cakaplah.”

“erm.. Nisrin bukan nak sibuk hal Uncle Long.. sorry la kalau nak tanya..”

“apa dia?”

“hari tu.. erm.. kat Tasik tu.. dengan Azira kan?” muka merah. Dahi dikerut. Mata diangkat sikit merenung Luth disebelahnya.

“hmm..” hambar. Azira.. Azira.. tak setel lagi!

“dating ke?”

“erm.. lebih kurang la kot..”

Owwwwkeyyyyyy…. Dia dating.. dah agak. Tapi aku tak harap jawapan tu yang keluar dari mulut dia. hish! Apa-apa la Nisrin, kau bukannya mak dia.. sibuk je nak tau! Tapi aku macam tak suka dengan jawapan tu.. dating huh? Dah sambung balik ke?

“dah kapel balik eh dengan dia?”

Luth kerut dahi. Apa dia???? kapel????? Bibir tarik sengih.

“ingat budak-budak ke nak main kapel-kapel ni? haha.”

“betul-betul la! Nisrin tanya ni.. gelak pulak..”

Hahahahaha. Kapel? Sumpah aku tak pernah terpikir nak main declare kapel saya-suka-awak-awak-suka-saya time umur aku dah nak dekat 30 ni. haila Nisrin.. cute habis..

“berenti la gelak tu! Macam lawak sangat-sangat je gaya..”

“serius la Nisrin.. kapel? Clash habis dengan saya.”

“erm.. you’re almost 30.. tapi selamba je cakap saya-awak dengan Nisrin.. Nisrin takpelah panggil Uncle Long..”

“dah tu? Nak apa? I-You? Abang-sayang? Hubby-honey?”

“eeehh!!!! Terkeluar semua cecair perut dengar..”

“haha. Dah tu?apasal tanya?”

“takdelah.. sebab Iz yang 26 pun dia kata tak hormat main kau-aku dengan dia. lagikan Uncle Long yang 28..”

“habis tu? Iz nak panggil apa?”

“dia kata nak ‘abang Iz’.”

“iye? Dahtu? Nisrin ikut je?”

“entah. Cam tak biasa. Sebab dari mula dah cakap macam tu. Lagipun muka dia nampak cam budak lepas sekolah laa..”

“haha. Muka saya?”

“hurm.. macam.. tukang kebun sekolah!”

“Nisrin.. tarik tudung tu karang!”

“haha. Bye-bye.. pegi balik! Haha.” Nisrin terus lari masuk balik kedalam kedai bunganya. Takut nanti dia tarik tudung betul-betul macam haritu!

Hmm.. Luth cuma tersenyum. Rasa lapang hati bila jumpa Nisrin. Alasan? Jangan tanya, sebab dia pun taktau kenapa. Biarlah dia terasa hati dengar nama Iz dari bibir comel Nisrin beribu-ribu kali, dia sanggup. Sebab muka ceria tu, senyum comel tu, gelak senang hati tu.. boleh cure balik semua kesan di hatinya. Aiseh.. layan jiwang la pulak..

17 comments:

Anonymous said...

Besh..besh..
Sambung cepat sikit..!!

pinat said...

haa..
kna bg jgk luth dgn nisrin!!
x mo nisrin dgn iz...
x mo..xmo..hehehe

DianaTakyuddin said...

aiseh...klau suke ckp suke, luth..hehe

Anonymous said...

hahaha
kalo hati sudah suke..
semua indah saje..
aiceh,lyn lak lagu lame
besh2
sure oncle long senyum manjang borak ngn nisrin
nk lagi..nk lagi
lalalala ^_^

-che na-

aqilah said...

ni yang tak best ni, menjadi rebutan. siapa pun pilihan nisrin, hopefully yg tersingkir dpt menerimanya dgn hati yg lapang. tapikan akak suka nisrin dgn luth. baru adil. nisrin pun dah ada ........ dgn luth kan.

Shafinaz Arshad said...

waaa...love dis stOry...

Anonymous said...

teruk ar luth ni
mengharu birukan perasaan nisrin je
hal ngn azira pn x settle lg..
pastu nak kat nsirin pulak..
dua2 nak..
mcm xde pendirian je..
bencinyer..
( emo lak aku ni :p )

biarlah iz ngn nisrin..
same2 cute..hihihi
iz tu mcm ikuta toma
dlm cite hana kimi
so cute n funny :p

truskan utk en3 sterusnyer..
x sbr2 nk tau sape yg layak
jadi bidadara di hati nisrin
gudluck cucur atap !!

nana_yoong said...

bestla..hehehe xpe2, bia ler ade part iz n luth..best man win right

nurhakim said...

sweeett n3 nie...
ska nisrin ngn uncle long...
sweet couple je nampak...
ada chemistry...hihi

tzaraz said...

Alahai Uncle Long....takkan tak faham2 lagi kot!
Kalau asyik sebut-sebut nama Iz tu, sure lah maknanya Nisrin suka kat Iz (walaupun tanpa dia sendiri sedari)...hahaha..
Tak kira! Nak Nisrin ngan Iz jugak laaaaa....!

Anonymous said...

nape sume org nk nisrin dgn luth???
ala...aku nk nisrin ngan iz.....
nisa pun x boleh dgn iz...huhu...

Anonymous said...

nape sume org nk nisrin dgn luth???
ala...aku nk nisrin ngan iz.....
nisa pun x boleh dgn iz...huhu...

ceritaku MEMORIKU said...

nak nisrin dgn iz.
agagagag.
nak nisrin dgn luth.
agagag
sweet.suke3
-na'dz

adek said...

hehehhe..
comel je dorg tu..

haikadove said...

alaaa.. xnk laa nisrin ngan iz!
kena ngan luth jgak! baru chomel!
hahahaa;p.. ngan iz nant due2 pon mcm bdk2, mcm x besh laaa [suke2 hati jee. hahaaa];p

Anonymous said...

besh2..
nk nisrin ngn luth..
huhuhu

Anonymous said...

nk nisrin gn iz...
xnk gn luth...
luth ego n bongkak..
iz pun kaya tp x blagak cm luth...

nk iz gn nisrin..!!

Post a Comment

 
Blog Template by Delicious Design Studio