♡assalamualaikum

currently updating First.

Thursday, December 4, 2008

cerita mereka ~4~

“ya assalamualaikum wahai rakan-rakanku semua!” Aree sengih menegur geng nye didalam kelas. Memang kitorang berlima ni je yang satu kepala.. yang boleh redah ape saje.. walau Rai ni feminin abes, Cleo ngan Female sentiasa kat tangan, tapi dia ok. Tu aku sayang dia tu. Hehe. Rai ni memang lawa, dah la lawa, pandai melawa plak lagi, so lawa plus2 la jadinya. Rai mesti nangis tau aku puji dia.

“woi Aree! Mood baek kau arini. Slalu kalau 1st day skola pas balik kampong muke cam tapir jer..” Ad sergah aku tetiba. Encik Adha ni memang terlebih ceria dan mulut dia terlebih bising.

“we Aree! Aritu kes kau ngan mamat carik pasal tu setel ke?” Haq ingatkan aku balik pasal si Adzrel manusia paling cool tu. Heh.

“haa.. ni kalau sengih2 ni yang bahaye ni..” Rai pandang sinis kat aku.

“korang ni cuba contohi Vid, tak menyebok, bukak mulut ble diperlukan. Kan Vid?”

“ade je la otak kau carik idea nak pusing topic Aree..” Vid buat suare malas. Bukan nak backing aku tau Mohd Syahid ni.

“die ganti balik phone aku.. esok tu, ktorang g Low Yatt.”

“ho yeh? Aku yang usha, kau yang dapat kuar ngan dia.” Rai mengeluh.

“ala.. g beli phone je pon.. ko tau, he’s twenty! Taraaaa..”

“siries?” Haq muke confuse.

Aku angguk. “die dak SBP gak dulu. die skang da abes foundation. Die fly weh.. gi UK.. medic. Cool ryte?”

“kate pegi beli phone jer.. ni da masuk part pecahkan air batu ni..” Ad sengih perli kat aku.

“wutever. Tu je pon aku tau.”

“tak amek contact number die? Name?” Rai da jadi cam investigator.

“name Adzrel. Contact number taktau. Haha..”

“shhh.. Mr.Yang we! Fizik time.. waktu tidur anda bermula..” Haq kenyit mata kat ktorang. Ceh! Niat jahat btol..

9 comments:

RATU BULAN NOVELIS said...

dik (nak panggil ape ye)
cerita ni memang best tp akak kelirulah dengan nama watak. Kenkadang keliru jugak dengan jantina diorang tu. So, akak nak nasihatkan jadi skemalus sikit dalam bab penulisan. Taip setiap perkataan dengan penuh tanpa menggunakan singkatan. Akak lebih suka baca cerita yang ditaip dengan penuh ejaannya dan di susun rapi.
Sorry, kalau komen akak ni terlampau kejam buat penulis yang baru nak berjinak. So, akak harap sangat2 adik tulis dengan betul sbb rugi cerita yg best macam ni tercemar dgn ayat sms.
good luck!

Anonymous said...

nak lagii...:)

*swit hanna*

Anonymous said...

wa!!!
bez r>>>
sambong ag ek>>>
-tsg~

Anonymous said...

ade email x???
naper akak x ltk chat box???
sng cket>>>>
hu~
-tsg~

cucuratap said...

tengkiu ratubulan..
aah gak ek.. mcm tak kene jugak gune bahasa sms ni..
nanti,utk entry 7 and ke atas (sbb 5 & 6 da tulis), cucuratap try gune ayat skema sket. heh.

Anonymous said...

best siot citer nie..
sempoi..hahaha

khairunisya said...

aah...baru jer nk ckp mcm ratubulan..(wpun da lmbt..huhu)...tp aku bukan bulan lah...aku nih bntang hati..hehe...hati spe, aku x tau...

sayebace said...

hoho.aku baru nk bace cite nie.pada pndpt aku tade ape yg salah dengan bahase ko..haha..tak keliru pon ngan jantina sgale..haha..tu mst tak bace dr mule tu..kah3..cane ko dpt idea yg byk nie cik cucur..hoho..ke dr pengalaman..best weh..

wana said...

hahaha,,,kelakar r kak cucur ni..nk2 time fzk tu..fzk mmg btol2 time utk tdor bg sy..huhu

Post a Comment

 
Blog Template by Delicious Design Studio