♡assalamualaikum

currently updating First.

Wednesday, December 3, 2008

cerita mereka ~2~

Aree terus menyembamkan muke pada bantal. Betul2 takde hati perut! Aku bukan sengaja! Skarang ni mcm mane? Kalau ma ngan ayah tau mcm mane? Mau kene tengking ala guruh dengan ayah. Ma mesti buat muka tak layan aku sebulan. Mau lepas ni ayah dah tak bagi keluar lagi. Huhhh.. payahnya.. cukup2 la aku kene kurung kat asrama skolah, takkan bile balik cuti nak kene kurung dalam rumah sendiri pulak? Tak sanggup…. Ma..ayah..

“kakak!!! Kakak!!” ayah!! Gulp..

“ye yah?”

“cepat balik? Selalu tu pukul enam baru jejak rumah.”

“takde yah.. tadi diorang sume ade hal.. tu balik cepat.” Senyum Aree.. senyum tu penting..

“hurm.. elok la balik cepat. Tadi abang asik bising je, carik pendrive dia tak jumpa. Die kata kakak pinjam semalam.”

“owwww.. key la yah. Kakak gi carik abang.” Fuh! Slamat aku.. slamat
Aree ketuk bilik Adam, abangnya. Time gini lah abang aku ni nak mengamuk.. malam tadi takmo mintak!

“abang.. kan kakak letak pendrive atas meja dalam bilik kakak.. takkan tak nampak?” aku buat muka cemberut. Masalah da byk dalam otak aku nih!

“laaa.. abang ingat kakak da pulangkan.. abang carik merata dalam bilik ni.. bilik adik pon abang geledah.. kot2 dia maen.. abang call kakak tadi nak tanye, tp tak dpt. Asal?” yes!! Inila soalan yang paling tidak aku tungu2..

“low batt. Lupe charge. Heh.” Senyum lagi Aree.. senyum..

“oww.. ingat phone baru tu kene gelek treler ke.. kene pijak gergasi ke.. haha”

Gulp! Abang, baek abang tutup mulut sebelum adekmu ini terserlah riak risaunya. Abang aku ni ade sixth sense, tau je kalau adek die in trouble. Harap kali ni dia tak pasan aku tengah cover..

“abang! Kakak gi mandi dulu arr ek? Satgi malam kte lawan PS2.” Aree sengih sambil tutup pintu bilik abangnye. Argh!!!!!!!!!!!!!!! Rase nak jerit! Tension btol la!

“kakak!!! Telefon!” alahai.. baru nak tenang…

“hello?”

“hello. Assalamualaikum. Aree?”

“ha, Aree la ni. Ni sape?”

“aku. Orang yang terhancurkan phone kau.”

Riak Aree terus berubah. Laki tu!!!!!!!!!!!! Saba Aree.. saba..takkan nak maki budak ni depan ayah?

“hmm. Nak ape?”

“aku nak ganti phone kau. Aku btol2 mintak maaf. Niat aku memang nak gertak je tadi.”

“hmm.”

“aku ganti. Phone yang same. Or kau nak yang lagi mahal ke.. hape ke.. aku ikut je. Ok?”

“hmm.”

“Aree, ko jangan hmm je. Aku Sirius nak ganti. Esok? Esok boleh? Skang dah nak malam. Nanti lambat pulak. Kan? Ke kau nak jugak skang?”

“esok.”

“ok. Camni. Esok, kte jumpe. Aku ganti phone kau. Kau nak beli kat mane?”

“kedai jual telepon.”

Aduhai pompuan ni.. maen pulak..

“btol2 la Aree..”

“ntah. Aku tak tau.”

“ok.. erm.. Low Yatt? Boleh?”

“hmm.”

“boleh ni?”

“ye.”

“ok. Esok, kul 12 camtu.. kat Low Yatt. Ok?”

“ok.”

“yes.. ok. Thx Aree.. bye.”

“bye.”

3 comments:

Anonymous said...

alah skit sgt..nk lg....best cite ni

Anonymous said...

wa!!!
nice try...
besh r cter niey>>>
hu~
rjin2 r smbong ek>>>
ngee~
@_@
tsg~

bidadari cinta said...

beshhh!!!

Post a Comment

 
Blog Template by Delicious Design Studio