♡assalamualaikum

currently updating First.

Saturday, December 13, 2008

cerita mereka ~14(end)~

“awak ni teruk arr!” Arissa menyiku sikit Arel.

“hey, susah payah orang tempah cinema, ajak semua kaum kerabat, propose bagai nak rak, awak kata saya teruk?”

“takde lah.. bagitau la siang-siang..”

“tak surprise la nanti..”

“ada ke.. bertunang cenggitu. Orang nak pakai lawa-lawa.. macam Rai tunang haritu.. ni, pakai jeans je.. nak ada hantaran.. nak tangkap gamba lawa-lawa..”

“alah.. kahwin nanti tempah la baju lawa-lawa.. kalau awak nak pakai gown Vera Wang pun takpe, boleh mintak tolong Rai.. hantaran, nak 21 dulang? 33 dulang? Saya boleh je bagi.. berapa awak nak?”

“orang betul-betul la!” ada ke gown Vera Wang? Sikit tak relevan!

Hahahahaha.

“alah.. cuba bersyukur. Dah la tak cakap terima kasih pun. Penat saya mohon cuti harini. Uruskan cinema je dekat 2 minggu. Buat video lagi.. kecik hati saya. Tau?”

Pandai sungguh nak buat aku rasa bersalah.

“yela. Terima kasih..”

“macam tu la.. so, ni nak balik rumah mana ni?”

“hah! Rumah saya la! Gatal!” Arissa memukul lengan Arel yang sedang memandu dengan handbag.

“adoi.. saya driving ni!”

Hahahahahaha.

Inilah, cerita Arissa dan Adzrel. Cerita Rai, Haq, Ad dan Vid. Inilah.. cerita mereka!

~ sekian =p ~

45 comments:

the sedo gang said...

la..la..la..
cpt gler ending...
besh3...
suke sgt..
ya...inilah cerita mereka...
miahaha...erk???
tp...naper 9tahun 6 bulan???
ngeh3

cucuratap said...

sebab, kan dah janji kawin ag 10 thn..
tambah 6buln engage, jadik ar 10 thn!
huhu.. sori lor novel ni pendek je.. =p

the sedo gang said...

0ooww...
dh phm2...
tQ akak!
la..la.la.

Anonymous said...

well..nice story...
sweet per..
thx kak 4 diz story...
waiting 4 ur next story...:)

*swit hanna*

pinat said...

woo..
nice story...

tersengeh je dpn laptop bce citer ni..

x sbr tgu next story.hehehe

Anonymous said...

salam.. simple ending.. =)

ceritaku MEMORIKU said...

best22.ending yg best!!

Anonymous said...

cucuratap..
wat r cerita meraka part 2 lak
proses kawen ke
rintangan2 nk kawen ke
yang mamat 3 ekor tu dpt awek ke
ape2 la..
coz citer ni menarek r

-che na-

misz nana said...

ingatkan chapter 14 ni cite dorang pas kawen..
hehehe.. neway, cite ni pun best gak..
ayat pun sempoi je..

syabbas betaji, syabbas!

Fatin Cullen. said...

best!!!!!!! best sgt2!!!!!
tak rugi bca walaupun dah lma n3 ne msk...
thanx cucuratap!!!!!!!!!!!!

Anonymous said...

sengih aje bace story ni
besh r jln cite die
juz mule2 confius jantina diorg coz nickname yg agk pendek

pe pun still beshh
ni klu de yg lamar gni
wawa mmg xcr len dh hihihi

rosse - violet said...

mmg best....sy baru ja masuk blog nie.....baca ja dr awal smpai last...senyum,gelak sorang2 mcm dh sebati ngan diri sy (time baca novel nie jelah) syok sgt...tahniah

Anonymous said...

huhuhu~sweetnye cite nie. sye da gelak +sengih sengsorang kat depan laptop... mama da bising2 sbb anak dara die nie mcm org terputus wayar dalam otak tak abis2 gelak...

Anonymous said...

OMG! comelnyaaa
best nya ada kawan-kawan yang rapat gila-gila mcm tu
haha :DD

••♥shidaradzali♥•• said...

lurve diz story...
huhuhu...
da abs bace sume story kat lam blog neh..
akibatnye satu arini la xwat keje kat opis..
seb bek bos xde
huhuhu...
n gud luck 4 ur exm yer cucuratap...
:)

ZeRn said...

yeah im lucky !!
cz brpeluang tok bce sume krya ccurtp..
sume cte u bez+klakar gle2+smpoi+smple...
congrtz!!

aisyah said...

bru tbukak aty nk bce cte nie...
nyesal x bce awl2 dlu...
huhu...
mmg besh gle ar...tataw nk nk ckp camner...
1 to describe cucuratap nyer karya,,
AMAZING!!

umi kalsom said...

best citer ni..

bkn citer ni je...

citer lain pun best gak....:)

chayok2!

arina said...

best dan terharu :)

Anonymous said...

best3!!
mak smpi dh tny nape sengih sorg2..

R A S S said...

purpose dah panggung..

hahahaha
hebat la pemikiran ko...

~daLucky0ne~ said...

waaaaa..
tomeynye...
nk arel gk..
aree..bleh share x??
hahaha

i-R-a eddie said...

re-read lg skali..
nk refresh balek pasal diorg pas bace advidhaq td..
hehe
=]

Anonymous said...

so sweet.. even agak x logic..(",)

HPS said...

so intresting...
pas neh, garap la nov bg pnjg2 skit...
pas tu try publish...
mst gempak abis cm hlovate, nass alissa noah n liayana afira malik nya..
^-^
www.ayaakira1011.bolgspot.com

buddies :) said...

wooo,sweet gle,
hahah,
cair pulak dengan si arel ni.
hahah.

TAN-te said...

best!!!!!! tersengeh je aku dpn pc ni.

Kiki Zarime said...

best giler bapok!!!
aq pun rs cam nk fly
tp x trfly!!!
skul skma sgt..

Anonymous said...

haha....rumate aku pun tnye napa sengeh sorg2 dpn lapt0p....best siot...ngee3

Anonymous said...

best n sweet la

intan_aya said...

alamak...swetnyer ....

senyum sorg2 aq mase bace n3 nie...

senyum x abis lagi nie...

Hanna Iha said...

wahhh...
best r citer nie...
duk tersenyum sorang2kat
depan komputer nie..
sweet tol..
nape ending pendek je?

harap smbng r agi...
wat citer lpas kawen plak...
please

Anonymous said...

cucuratap... I duduk depan comp ni 3 hari rasanya.. katam crita you semua... best sesengat.. jgn lupa habis kan "kau indah" dan 'Advidhaq' ya... I think you should publish all these in one book.. jadikan short stories by cucuratap...

Lina Khairunisa said...

best gilaa citer ni!
eventhough pendek tp mmg best!
:DDDD

Anonymous said...

layan gler cter nie..
klo de sambung lg best.hehe

asip محمد said...

pergh.. mmg tak tercakap apa lah.. mmg rajin terbang2 kat awan ke?? cerita ni mcm dah bawak aku balik sekolah aku dah.. nice plot.. nice atmosphere.. nice story lah!! pasal propose kat cinema tu mmg best.. silap2 aku pun rasa nak buat mcm tu.. kalau aku yg laki2 baca pun rasa dah into the story.. yg pempuan aku taknak komen lebihlah... kah3

Unknown said...

aduh....nak ag...rindu zaman sk0lah dulu...uwaaaaaaaaa

husnaradzi said...

okay dis is soooooooooooooooooooooooooooooooooooo soooooooooooooooooooooooo best !
walaupon sbenanya ngah final exam . haha
pedulik hape .
cita kao ni mmg mmg buat aku x tido malam .
smpai 3 4 pgi pon dok tatap menda nih .
siyez killer best !
lagi lagi cita dorg ni berkaitan .
oh suka suka . siyez suka nih . hex

nabihah:) said...

woah .
apesal tapena pasan dis interesting blog ehh ?
HAHA .
dis story is sooo cool XD
ahaks !

Anonymous said...

Giler wokk best doe cite neyhhh ! terbaekk arr ! heee ~

NuRul Ien said...

terasa cm nak jadi arissa je...punye r sweet... :P

NoorFarahain bt Othman said...

cik cucuratap, saya rasa kalu awak hantar cte ni g kt stesen tv ke, suh dorg wt drama ke sure laku. n tahniah coz saya rasa story ni takde la pegang2 bukan muhrim dan jaga solat.so,nway, kalau cite ni wt jd drama sure gempak.hehe.just a lame opinion.

Yui Kumi said...

err..akak..tatau nk ckp pe..tp an,sy teramat la suke cite akak ni..ntah..trlebih suke pun ade gak..time ending rse nk jerit sbb cite akak sgt best..haha..keep it up akak!!

Makanan Kesihatan said...

sweet + romantic + funny..best la cter ni.

mizz acu said...

Awat ending cepat sgt? ingat ka dan ke part kawen..ngee~~

Post a Comment

 
Blog Template by Delicious Design Studio