♡assalamualaikum

currently updating First.

Sunday, December 21, 2008

bidadara =7=

“Nisa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”

Ya Allah.. boleh runtuh rumah ni..

“apa jerit-jerit ni..”

Nisrin lantas melempar badannya atas katil Nisa.

“ish.. sempit lah.. apa akak ni.. tudung tak bukak, pergi mana tadi?”

“huh.” Nisrin melepaskan nafas sambil tutup mata.

“eh.. Nisa tanya ni..”

“akak keluar dengan Luth. Ingat tak boyfriend si kuno yang kita jumpa dekat Jusco tu? Pembawa malang!”

“kenapa panggil dia macam tu?”

“first time kitorang jumpa, dekat SSF. Akak terhantuk pintu lif and teraburkan ribbon. Second time jumpa dekat Jusco tuh. Dahi akak kena penyangkut baju. Third, dia datang buat tempahan pertunangan dia dekat kedai mak. Akak tergolek jatuh tangga loteng. Fourth, dia datang pagi tadi kat kedai, akak kena hempap dulang. Fifth, tadi dia ajak beli barang hantaran dengan girlfriend dia.”

“and?”

“what?”

“apa pulak balanya?”

“itu lah dia! keluar dengan dia!”

“hmm.. jap. Setiap kali kena bala tu, apa pulak dia buat?”

“masa dekat SSF tu, dia perli. Persilakan akak keluar bila pintu lif dah bukak. Second time, kan dia mintak maaf on her girlfriend behalf. Third, dia sengih-sengih tolong angkat kotak and bunga yang hempap akak. Fourth, he said that I’m cute. Fifth, dia bagi ni.”

Nisa menyambut huluran paper bag dari tangan Nisrin.

“waaaaaaargh!!!!!!!!!!! Gila ar! Nisa pernah nampak dalam majalah je kot brand ni..”

“itulah pasalnya.. pembawa malang betul..”

“mungkin bukan.”

“habis tu?”

“dia ibarat bidadara.”

“bidadara?”

“yup. Bidadara yang akan turun dari langit untuk tolong manusia yang dalam kesusahan.”

“too much fairytales la sis.”

“believe me…”

“dia takde bagi pertolongan pun.. terkena je bala..”

“tapi, perasan tak mesti ada sesuatu yg datang kemudian.. nice things.”

“kalau betul la, mesti dia ada tongkat sakti, then spell a magic.” Haha.

“the magic will happen..” Nisa kenyit mata.

“huh?”

“maybe magic tu boleh ubah fikiran akak..”

“bout what?”

“rendah diri sebab ayah then block hati untuk sesiapa..”

“orang takkan faham Nisa…”

“ada orang yang akan faham..”

“orang takkan boleh terima..”

“ada orang yang boleh terima..”

“siapa?”

“bidadara.”

Puk! Nisrin baling bantal pada Nisa.

“berangan! You and your fairytales.. gila. It won’t happen.”

“it will…”

**********************************************

“Luth.. you rasa apa yang kita buat ni betul ke?”

“I tak faham.” Luth kerut dahi.

“you rasa.. hubungan kita baik ke selama ni?”

Sengih. “do you really want an answer?”

“Luth.. I serius..” Azira muka risau.

Diam.

“Azira, you kenapa ni?”

“I rasa macam.. entah.. I taktau nak cakap macam mana. I rasa macam..” muka Azira berkerut macam tahan airmata.

“shhh.. slow-slow.. you kenapa ni…” Luth menghadap muka Azira. Risau.

“I rasa kita tak patut tunang.. kita.. kita.. kita putus?”

Luth terpempam.

“Azira.. I selalu sangat marah-marah you ke? I teruk, I tau.. I mintak maaf.” Perlahan suara Luth memujuk.

Azira dah meleleh airmata. Kenapa la dengan lelaki ni…. aku susah nak faham! Kalau dia buat perangai, sakit hati sangat-sangat… kalau macam sekarang ni, aku lemah! Sungguh..

“entah. Mungkin bukan salah you je, tapi salah I.. salah kita..”

“tell me..”

“entah..” airmata laju keluar.

“kita dah nak tunang..”

“cancel je… apa-apa yang you beli tu, I ganti balik. Duit you yang I pakai pun, I ganti balik..”

“I taknak.. ”

“jangan macam ni Luth..”

Humph. Luth mendengus.

“so, it’s over?”

“it’s over.” Tenggelam suara Azira dalam sedu nangisnya.

“you tak sayang I?” Luth bersuara lemah.

“kalau I tanya you the same question, you boleh jawab?”

Diam.

“tak kan? Jadi buat apa I nak jawab. Benda yang makin buat I sakit.”
Azira menyambung lagi, “Hmmph..I’m sorry. Patut dari mula benda ni tak payah berlaku. Salah I.”

“salah I jugak..” Luth menjawab lemah. Pandangan dilemparkan keluar. Menyembunyikan hampanya. Ya.. dia hampa.

Diam. Senyap. Sunyi.

“kita balik?” Suara Luth bergema perlahan dalam ruang kereta itu.

“hmm. Jangan turunkan I pulak kat tengah jalan..” sengih perli. Azira alihkan tisu dari muka.

“kenapa? You nak rasa lagi ke?” Luth gelak sikit.

“janganlah.. penat la berdiri 2 jam tunggu cab..”

“owh.. I ingatkan you berenang..”

“teruk punya ex!”

Haha. Luth gelak tawar.Terkilan. Macam ni je ke ‘kita’ Azira?

12 comments:

keSENGALan teserlah.. said...

hahahhaaaa...
adoyy....
avtually ble bce lme2,si azira ni not that much terok lar...
dye ok,,
but a lil bit fussy n mnje...
hihi...
klaka plak bce karektor dye..
nyway,,best2..
nnty luth n nisrin mesty main2 mte plus main2 cinte...
hehehee..
yeke?its up to u cucuratap...
janjy best...

Anonymous said...

best...tp...pendeknyerrr......

Pitak said...

alo..
hah!
nnti encik bidadara tu ske nisrin!
miahahaha~~
what a cute couple..

Anonymous said...

sweet..

*senyum sorang2*

Anonymous said...

hehe..cian gak azira tue..
betoi laa kesengalan teserlah..azira tue not bad gak cuma agak manje..huahua...

nampaknya peluang bidarara ngn nisrin dh semakin cerah nie..hehe..

besh2 wpn pendek jer...:)

*swit hanna*

nana_yoong said...

da x syg..mcmn ntah ble decide nak tunang..
writer teruskan ye

the sedo gang said...

ahakz!!!
bler mc n3 kali niex>>>
x de r tr0k sgt azira tuhs<
h0h0h0...
ade la juga sense dye tuhs...
muahaha~
dush!!!
x sbrnyer nk bc nex n3...
hak3...
bidadara???
lalala...

Shima Awang said...

not bad..kan elok berpisah mcm nie..x gaduh2 kan..ada camlaaa nasrin pas nie kn??

Anonymous said...

i cant help it but laffing like gilak at all d comments posted.ahahahahahahahaha...

ceritaku MEMORIKU said...

xdeah terul si azira2.manja.
nnt bidadara dgn nisrin.
suke2.
-na`dz

Anonymous said...

aiyo
w/pun sy agak bengang dgn azira nih
tp entry ni still sedih
ksian azira
tp tp luth nnt msti dgn nisrin *wink wink*

TAN-te said...

ala kesian nye...

Post a Comment

 
Blog Template by Delicious Design Studio