♡assalamualaikum

currently updating First.

Wednesday, January 21, 2009

bidadara =18=

“En.Iz, the QS consultant is here.”

“ok. Let me see him in meeting room.”

“now?”

“yup!”

Hana si secretary dah pelik. En.Iz semangat gila untuk projek kali ni. selalunya, dia tak suka meeting. Dia tak suka sebarang pertemuan formal. Apa-apa pun, biasanya hanya sekadar perjumpaan di luar atau dalam biliknya sahaja. Dan kali ni jugak, dia turut terlibat untuk penawaran tender.setiap apa yang dilakukan oleh juruukur bahan, semua dia nak tahu. Dan kali ni jugak, dia nak buat open tender. Memang syarikat ni selalu offer tender kepada selected kontraktor.. bukan open. Pelik..pelik..pelik.. dan lagi yang pelik, En.Iz rajin datang kerja! Biasalah.. kerja dengan ayah.. attendance tak pernah ambik kira. Hmm..

Hana membawa QS consultant itu ke bilik mesyuarat. Iz sudah sedia menunggu didalam.

“so, macam mana?”

“kami dah semak semua tender yang masuk.. dan ada dua syarikat yang berpotensi mendapat projek kali ni.”

“syarikat apa tu?”

QS consultant itu membuka fail diatas meja. “hmm, Khong Hee and Sons dan juga.. Binaraya.”

“Binaraya????????????”

“ya. Pencapaian mereka sebelum ni memang bagus..”

“saya nak Binaraya!” pantas Iz memotong penerangan consultant itu.

“err.. Encik taknak tengok tender-tender yang dihantar tu dulu?”

“taknak.” Iz bersandar pada kerusi yang empuk itu.

“taknak tengok latar belakang syarikat dulu?”

“siapa Project Manager Binaraya?”

Consultant itu pantas menyelak helaian buku tender yang setebal 4 inci itu. kalah buku Hary Potter..

“Project Manager.. Luth Zafran”

Iz senyum lebar.. “itu yang penting….”

Si consultant dah pelik. Apapejela.. asalkan client puas hati..

“Hana, nanti boleh buat LA. erm, buku tender Binaraya nanti tinggal sini, saya akan cek.”

“baik En.Iz.” consultant dan secretary bersuara serentak.

Iz masih senyum lebar. Selepas kedua-dua mereka keluar, dia masih duduk dikerusi bilik mesyuarat itu. menengadah siling putih. Luth Zafran.. dapat jugak kita kerja sama-sama ye..

*************************

“Luth, kita dah dapat LA dari pemaju perumahan tu.” Dato’ Yusri memulakan perbincangan didalam bilik pekerjanya itu.

“hurm? KITA Development?”

Dato’ Yusri angguk.

Muka Luth dah macam muka orang dapat anak pertama.
“hold on.. kita dapat?”

Dato’ Yusri angguk lagi.

“giant projek tu?”

“KITA Development mana pernah buat projek anak giant.. semua ayah giant..” Dato’ Yusri dah nak tergelak. Luth dah tak terkata apa. Macam tak percaya je!

“biar betul ni.. diorang tu dah la selalu pilih kontraktor..”

“betul la. tengok ni.” Dato’ Yusri tunjuk LA pada Luth.

“hush.. serius macam tak percaya!”

“percaya jelah.. dah depan mata.. buat projek ni betul-betul Luth.. ni client paling besar ni.. bukan senang..”

“don’t worry..”

“hmm. Meeting dengan CEO and MD minggu depan. Study lah apa yang patut. You should get ready for that.”

“you can count on me.”

“good.”

Luth tersengih lebar. Rasa nak melompat atas meja. Dah la dapat jawapan cepat.. rasa nak framekan je LA ni.. mungkin KITA Development tu dah nampak kejayaannya. Kesungguhannya. Fuuhhhh.. tengok jumlah Ringgit Malaysia dalam LA ni pun dah boleh pengsan! KITA Development tu syarikat pemaju yang besar.. sangat besar. Nakkan projek dia bukan senang.. berebut-rebut semua kontraktor dekat Malaysia ni. macam mana lah Binaraya boleh terpilih.. dahla Luth! Dapat rezeki bergolek pun nak banyak soal!

**********************************

Hari mesyuarat itu…

Luth dan Dato’ Yusri menunggu didalam bilik mesyuarat itu dengan penuh debar. Takut jugak, tiba-tiba mereka ubah keputusan. Tapi, kena buat muka yakin. Mereka dah dapat projek tu. Kena yakinkan client, yang mereka boleh selesaikan projek tu dengan baik. Huu.. debar..debar…

Pak! Pintu bilik mesyuarat terbuka. Seorang perempuan muda melangkah masuk.

“En.Luth, Dato’ Yusri.. ini MD dan CEO, KITA Development.”.

Dua orang lelaki menyusul dengan muka senyum mesra. Luth dan Dato’ Yusri berdiri.

Meremang bulu roma Luth tiba-tiba. “What the….”






mari kita belajar term!

# QS --- quantity surveyor (juruukur bahan)
# LA --- letter of acceptance
# MD --- managing director
# CEO --- chief executive officer

oh ye, aku harap sangat nama2 sykt yang aku reka ni tak wujud. kalau ada, ni semua rekaan. tidak ada kena mengena sama sekali. heh. mekaseh~

23 comments:

keSENGALan teserlah.. said...

nngeeeeee..
ape la agenda si iz nieh ekk??
sure2 luth terkozot thp kera punye..
suspen je...
smbung2...

DianaTakyuddin said...

haha~x sbr nk bce cmner luth terkezot...

btw, sye mmg x pndpt cucuratap..
mmg boikot tu nmpk kecil jer tp
sekrg2 nye kite da laksanakn tggnjwb kite kt saudara kite kt palestin...
terima or x tu urusan Allah..=)

Anonymous said...

Yeash! Entry Baru! Yeah Yeah! Suke suke *wink* ;)

-CupcakePanda-

misz nana said...

habis la..
apa plan si iz tu?
sambung lagi cucuratap..

nak nisrin ngan luth gak..

tzaraz said...

Hahaha...jerung besar rupanya Iz tu ye...
sapa sangka...dahlah low profile!

Tu la Luth...don't judge a book by it's cover...

So kira seswai sesangatlah Iz ngan Nisrin...
Go!Iz..Go!...haha...aku suka!...

nurhakim said...

best..
pe sbnarnya agenda iz nk krjasama ngn luth nie???
pasnie msti suspen pnye...
hihihi....cukanya....

nana_yoong said...

suspen2..lepas ni jadik kawan la 2-2 bidadara ni..

pinat said...

huhuhu...
aiyook luth..
tatau..

amende la iz ni rancang eh?
dasat tu iz nih...fuuhh~~

Anonymous said...

hohoho
xsabar nk tggu pe jd
uncle long keje under izrael??
haha..menarek abes
nk lagi..^_^

-che na-

Anonymous said...

besh.. besh. besh.. mantap iz.. ngeh ngeh ngeh..

Anonymous said...

aku tetap nk nisrin dgn iz................ hidup iz!!!!!!!

ceritaku MEMORIKU said...

tah pelah agenda si iz nie.
xsbr.
agagag
smbung2.
suke2
-na'dz

the sedo gang said...

hahaha...
kaye yg amt si iz tuhs>>>
wahaha~
sure t'kezut bdk si luth....
muahaha~
akk!!!
smbung ag!
hehehe....

aqilah said...

oooh, is iz ni nak tunjuk taring la ni kat luth. takpe, takpe. pilihan tetap di tgn nisrin. hidup luth!

Anonymous said...

betul, betul, betul...
aku jarang tol bab nk bg komen nie...
tp tetibe rse nk bg komen lak...
aku br bc cite ni semalam...smpai bab 18 nie tetibe rse nymph gile dkt iz...
nk nisrin ngan luth gak...
xmo iz...

aqilah said...

i love it, i love it. nak lagi......................................

Anonymous said...

luth...luth...luth...
dah mcm psukn sorak lak...

Anonymous said...

ala..x nak la dgn luth...memgla nisrin suke luth tp luth tu mcm kerek..tp iz cool,ramah-mesra-jiwa rakyat-kelakar-slumber tp poyo haha..luth doesn't know her father is a prisoner..but iz knows and die bole je trime..kalau ikut korean luth is the 1st hero and iz 2nd hero..sy pun pening mane satu ni..personally sy x suke due2 hahaha..common drama character i guess..

luv,
atul

haikadove said...

hahahaa.. nie maken besh nie.
bg luth ngan iz gado ar plak.
ahahaa;p

Pitak said...

ahahaha..
da lme ta bce~!
best..

Unknown said...

aku x nk nisrin dn iz..aku nk nisrin dgn luth!! cute gle kalu dorg b'2..mule2 aku cm ok je dgn iz..tp ble bce n3 ni..sakit ati rse..cm poyo ah iz 2..mentang2 ah luth akn keje bwh die..eee...x ske2..

akk..buat la nisrin dgn luth eh? plez..huhuhu

Anonymous said...

mls komen lambung2..ko taw ak mmg ske sume n3 ko..

Anonymous said...

sorang pn tak comennt. Binaraya tu memang ada

Post a Comment

 
Blog Template by Delicious Design Studio