♡assalamualaikum

comeback, kononnya ;p

AVH [34], AVH [35], AVH [36]

Friday, December 19, 2008

bidadara =5=

“hello!”

“kasar betul suara. Lagi sekali you jawab macam tu, jangan harap I nak call lagi.” Luth bengang. Cukup baik la aku dah call..

“assalamualaikum.”

Heh. Lawak Azira ni. Luth tarik sengih.

“waalaikumsalam. Ni, I nak ajak beli barang hantaran. Minggu depan nak kena hantar dah kat kedai bunga tu. You dah ada list berapa meter barang yang nak beli?”

Betul buat aku berbahang Luth ni..

“I tak tahu!”

“tak tau? Takkan tak tau kot.”

“you ingat I ni pernah bertunang ke? Mana I tau!”

“tanya la mama you ke.. kakak you ke..”

“I sibuk la! Diorang pun sibuk! Kita beli la apa-apa. Lepas kerja I jumpa you dekat klcc.”

“ai, taknak I jemput ke?”

“tak payah!”

“ok lah tu. Nanti buang masa I nak berhenti tengah jalan turunkan penumpang.”

“eeeeh!! Luth Zafran!!”

“oh yeah.. how you went home last night?”

“apa you kisah?”

“ok. Bye.” Klik!

“ya Allah geramnya aku lelaki ni.. huh!” Azira mengomel sorang-sorang didalam office.

Petang itu.... at Impiana Florist..

“assalamualaikum.” Luth memberi salam di pintu kedai.

“waalaikumsalam.” Puan Nani mnyambut dengan muka ceria.

“makcik.. err.. Nisrin ada?” Luth teragak-agak tanya.

“kejap ye.. Nisrin!!!!”

Buk! Buk! Buk!

Bunyi dulang jatuh bertimpa-timpa. Ya Allah! Apa lagi ni??

Puan Nani dan Luth berkejar ke arah bunyi tadi. Bunyi tadi dengar macam dari arah bilik bengkel.

Sampai saja, kelihatan Ija dan Kak Yan sibuk memapah Nisrin. Di lantai, berterabur dulang hantaran. Tak payah fikir panjang dah tau, mesti kena hempap dengan dulang-dulang tu. Nasib baik yang plastic, kalau dulang tembaga macam mana? Mau luka parah.

Luth taktau nak buat reaksi apa. Gelak kang, macam tak berhati perut pulak. Nak buat muka selamba, bibir dah tak boleh control nak tarik sengih. Nisrin ni kena mandi bunga la.. orang kata boleh buang bala. Heh.

“Nisrin oii.. dulang tu tersusun elok je kat sudut tu.. tak kacau Nisrin pun.. macam mana boleh langgar ni?” mak tanya.

“kak Nisrin tadi terkejut kut makcik panggil. Dia tengah belek dulang tu tadi.” Ija jawab sambil sengih-sengih.

“aish.. Nisrin.. Nisrin.. ni ha, orang ni cari.”

Nisrin pandang depan. Haaaaaaaaaaaaaa… aku tau dah.. aku tau dah kenapa aku boleh jatuh.. ni ha, pembawa malang aku dah sampai. Kesian aku!

“err. Ada apa En. Luth? Nak hantar barang dah ke?” Nisrin bertanya lembut. Ni act ikut akal, kalau ikut hati tengking dah kut.

“tak..tak. hantar barang minggu depan kan? Macam ni, boleh tak awak ikut saya pergi beli barang hantaran?”

Apa diaaaaaa??????????

“err.. mana boleh encik.. ajak la girlfriend encik.” Relevan sikit la! Apa ajak aku?

“sebenarnya, dia pun taktau kena beli apa. Dia ada sekali nanti. Awak tolong teman je. Boleh?”
Issh.. tak pernah aku jumpa spesies macam ni.. betul la kata Nisa adik aku tu, dari planet mana dia datang?

“tapi.. saya banyak kerja ni. Macam ni, encik beli la cincin, kain buat baju, tempah kek ke.. kuih ke.. coklat ke..”

“kata hari tu ada 5 dulang?”

“yelah.. tambah bunga rampai dengan sirih, jadi la banyak.”

“kain dengan cincin tu nak kena beli yang macam mana?”

Erk?

“encik takde adik-beradik perempuan ke.. mak ke..”

“saya anak sulung. Adik semua lelaki. Mak dah takde.”

“oh. Aarr..sori..”

“takpe.”

“tunang encik? Macam tu jugak ke?”

“belum jadi tunang lagi..”

Tengok muka keruh Luth terus tak jadi nak tanya banyak-banyak. Macam mana ni?

“erm.. nanti saya tanya big boss dulu. saya tengah banyak kerja ni, takut dia tak kasi keluar.” Adakah cukup bijak alasan aku nih??

“takpe. Biar saya yang tanya.”

Ha? Maaaaaaaaaaaak… kang berapa banyak bala pulak yang kena kalau jalan dengan dia ni..

“Nisrin, pergilah. Luth ni dah janji tak lambat sangat. Takpe..” mak tiba-tiba muncul.

“apa mak ni.. Nisrin takmau.. mak ni percaya je kat dia!” Nisrin bisik perlahan.

“takde apalah! Fikir lebih!” mak mencerunkan mata.

Ye.. terima kasih mak.. terima kasih atas pertolonganmu… jasamu dikenang.. Nisrin ketap bibir.

“so? Shall we?” Luth mengajak.

“kejap. Ambik beg.” Nisrin rasa macam kena lempar hidup-hidup dekat kandang beruang hutan. Bala jenis apa pulak yang muncul lepas ni agaknya…

“Nisrin, berapa umur awak?” Luth ringankan mulut masa dalam kereta.

“20.” Seram sejuk aku. Besarnya kereta.. bau pun macam sedap je.. ada orang yang cool lagi gentle dekat sebelah lagi.. sunglass tersarung kat mata, Bluetooth dekat telinga, tie elok terikat.. Kalau korang? Apa korang rase? Aku seram we….

“owh.. budak lagi..”

Ek?

“encik umur berape?”

“28.”

Maaaaaaaak ai……. Pokcik tuo ghupo nyo…

“tunang encik memang tak kisah ke saya ikut? Dia tau?”

“jangan panggil encik la. Dan saya tak bertunang pun lagi. BAKAL tunang saya taktau pun awak ikut.”

“oh. Ok.” Aku seraaaaaaaaaaaaam!!!!! Mau si kuno tu tetak aku..

“Nisrin, awak.. memang macam tu ke?”

“macam tu macam mana?”

“kalut. Menggelabah.”

“saya tak kalut la! Menggelabah lagi la tak!” pandang luar. Control cool Nisrin.. anda bersama customer..

“yeke. Awak tau tak apa first impression saya dekat awak?”

“saya kalut?”

“eh! Mengaku pulak!”

Pantas Nisrin kalih muka hadap muka Luth.

“mana ada! Saya agak je apa awak nak kata..”

Haha. Luth tarik sengih.

“nak tau apa second impression saya?”

Nisrin angkat kening. Apa? Tu nak kata aku menggelabah lah tu..

“awak cute.”

Aaaaaaaaaaaaadusss! Macam kena sedas peluru. Senyap. Taktau nak kata apa.

“comel sangat.”

Enough!!!! Punggung dah panas. Kira relevan tak aku nak pecah tingkap terjun keluar?

Mak…. Nisrin dah kata Nisrin takmau ikut.. ni kira bala paling besar ni.. aduhai hati.. aduhai jiwa.. releks.. releks…

13 comments:

artic_roses said...

hehe..besh2..cmel + menarik + lawak..

klu nisrin ngn luth lagi bez rasenyer..
mayb jdh dorang tak?
setiap kali luth muncul mesti nisrin tjatuh @ ade ja la yg menyebabkn nye kelam kabut..

besh2 nie cucuratap..

*swit hanna*

cicakgirl said...

Wah, semakin intim! =D
hehehe =p
kesian Nisrin
tak boleh terkejut dan ada Luth agaknya
kalau tidak terus jadi kalut dan gelabah!^_^
esok sampai hari Khamis tak dapat saya baca karya kak cucuratap~
sadisnya~
kisah Nisirn dan Luth~

Anonymous said...

hehe..suke sgt klu luth ngn nisrin..cam ade jdh jer mereka tue..yelah..setiap kali luth muncul mesti nisrin tjatuh @ apa2 aje yg menampakkan kekalutan die..

part nie best + lawak + swt + menarik..
suke sgt2..

*swit hanna*

pieka said...

ahahahaha!
nisrin..
pak cik luth da tngkp cintan tuh..
smbot jew!
kah3...

n3 agie..

MaY_LiN said...

haha..lm2 kasih b'alih arah..
nisrin n luth..

haruhi said...

hahaa..selamber je puji lebih2 laki tu..
tp best2..hehe

nana_yoong said...

seronoknyer.....dapat pakwe tua 8tahun pun seronok...sweet giler ar....cucuratap..novel awak ni xrumit sgt..senang je ati bace..

sambg lagi ye

cucuratap said...

hehe..
suke ye?
mekasehhhhhhhhhh byk2....
huhu
jgn harap sgt luth ngan nisrin..
kalau tak jadi nanti korang gak yg frust..
haha..
new n3 mlm ni ye? atau esok pg la kot..
tungguuuuu........

mus said...

sempoinya bahasa...senang nk faham. beza 8 thn ..not bad...hahaha bila cinta beraja di hati bersinar dimata segalanya mungkin..

the sedow geng said...

miahaha~
klu gtuhs...
ade her0 len bkl kluar k???
hu~
mmg la x sbr>>>
aiseh~
seme dh tngkp chintan ngn LUTH la...
hak3!

wedameow said...

20years..n cute?humm..kinda remind me of sum1 i know.eheh..caya la KAKAK cucuratap!

ceritaku MEMORIKU said...

sweet.suke2
-na`dz

TAN-te said...

ala... cute nye... comel gile!!!

Post a Comment

 
Blog Template by Delicious Design Studio